DE ONDERNEMERS

Wie staan er achter Hollands Wild?


In 2014 is Hollands Wild door Dirk-Jan en Jo opgericht. Het bedrijf moet niet gezien worden als poeliersbedrijf, maar een bedrijf die de garantie geeft dat het vlees afkomstig is van vrij levend wild uit de Hollandse polders en natuur. Door losse schakels aan elkaar te verbinden creëren we een nieuwe, transparante keten.


Dirk-Jan Polak
Tuinder en jager Dirk-Jan Polak werkte al vroeg op het land en stond en staat dicht bij 
de natuur. Na zijn vakopleidingen als tuinder en groenteman bouwde hij de tuinderij en boerderijwinkel uit tot een professioneel productiebedrijf. Toen het bedrijf in 2005 werd overgenomen, is hij zelfstandig verdergegaan met Innovative Fresh Concepts. Zijn ervaringen met de consument en eindgebruiker hebben hem geleerd om ketens zo kort mogelijk te houden: “Met Hollands Wild wil ik producten uit de natuur zo dicht mogelijk bij de eindgebruiker brengen.”

Jo Kloet
Jo Kloet deelt deze passies, maar ontwikkelde ze meer op het marketing- en innovatievlak. En dat maakt dat de twee elkaar perfect aanvullen. Hij groeide op op een boerderij in Zeeland en wandelde wanneer hij maar kon door de natuur. Na zijn studie aan de Hogere Tuinbouwschool en later aan de Universiteit (Marketing & Innovatie) is die passie nooit verdwenen. Tijdens zijn jaren als directielid bij het groenteveredelings-bedrijf Rijk Zwaan in de Lier kwam hij steeds meer onder de indruk van de mogelijkheden van onze natuur, en acht jaar geleden startte hij zelfstandig Green Inspiration. Hierin werkt hij vanuit de gedachte dat de consument aan het begin van de keten wordt geplaatst, en niet aan het eind. Dit principe wordt nu ook doorgevoerd bij Hollands Wild
.