DE ONDERNEMERS

Hollands Wild bestaat uit de 4 ondernemers Dirk-Jan Polak, Jo Kloet, Rutger van Soelen en Marinus Roobol.


Hollands Wild opgericht door Dirk-Jan en Jo in 2014, is geen poeliersbedrijf maar een garantie dat het vlees afkomstig is van vrij levend wild uit de Hollandse polders en natuur. Door losse schakels aan elkaar te verbinden creëren we een nieuwe, transparante keten.


mockup_picDirk-Jan Polak
Tuinder en jager Dirk-Jan Polak werkte al vroeg op het land en stond en staat dicht bij de natuur. Na zijn vakopleidingen als tuinder en groenteman bouwde hij de tuinderij en boerderijwinkel uit tot een professioneel productiebedrijf. Toen het bedrijf in 2005 werd overgenomen, is hij zelfstandig verder gegaan met Innovative Fresh Concepts. Zijn ervaringen met de consument en eindgebruiker hebben hem geleerd om ketens zo kort mogelijk te houden: “Met Hollands Wild wil ik producten uit de natuur zo dicht mogelijk bij de eindgebruiker brengen.”

 


mockup_picJo Kloet
Jo Kloet deelt deze passies, maar ontwikkelde ze meer op het marketing- en innovatievlak. En dat maakt dat de twee elkaar perfect aanvullen. Hij groeide op op een boerderij in Zeeland en wandelde wanneer hij maar kon door de natuur. Na zijn studie aan de Hogere Tuinbouwschool en later aan de Universiteit (Marketing & Innovatie) is die passie nooit verdwenen. Tijdens zijn jaren als directielid bij het groenteveredelings-bedrijf Rijk Zwaan in de Lier kwam hij steeds meer onder de indruk van de mogelijkheden van onze natuur, en acht jaar geleden startte hij zelfstandig Green Inspiration. Hierin werkt hij vanuit de gedachte dat de consument aan het begin van de keten wordt geplaatst, en niet aan het eind. Dit principe wordt nu ook doorgevoerd bij Hollands Wild.

 


Rutger van Soelen
Wilde als kind altijd boswachter worden maar belandde, na een aantal jaren in Frankrijk, een studie Fysiotherapie aan de SAFA en vervolgens de studie BMG aan de Erasmus Universiteit, in de zorg. Daar heeft hij als bestuurder op verschillende plekken in het land het concept van slow care en context gedreven organiseren, uitgewerkt en vormgegeven. Inmiddels heeft hij, naast verschillende functies als toezichthouder, sinds 2014 het bedrijf InspirAktie dat ondernemers helpt die de wereld een beetje mooier en duurzamer willen maken.
Al die tijd speelde bij Rutger op de achtergrond zijn fascinatie voor onze omgang met de natuur, het eten daaruit en de culturele invloeden daarop. Eerst vanuit het perspectief van observerende ‘vogelaar’, later als een daarin participerende jager. Zijn deelname in Hollands Wild is zo bezien een logische stap, waarin veel invloeden samenkomen.
"Hollands Wild levert het meest scharreligste vlees denkbaar en dat uit onze eigen lokale landschappen. Wat is mooier dan daar aan mee te bouwen?"

Net als Marinus is Rutger sinds 2015 onderdeel van het team Hollands Wild
Daarnaast is hij mede eigenaar van Eyewings.

 


Marinus Roobol
Afkomstig uit een ondernemersfamilie spreekt hij de taal van de ondernemers. Hij is begonnen als zelfstandige bij één klant. Daarnaast was hij parttime in loondienst als hoofd financiën bij een middelgroot bouwconcern. Sinds 2009 is Marinus fulltime zelfstandig werkzaam in zijn eigen administratiekantoor M. Roobol Financiële Dienstverlening dat hij ook zelf heeft opgericht.