INFORMATIE

Successen uit de Hollandse natuur direct uit de polder op het bord


Hollands Wild brengt lekkere en duurzame producten uit de Hollandse natuur op de markt. De Hollandse vrije natuur is een rijk gevarieerde en daar zijn we zuinig op! Maar die natuur kent ook successen die geoogst mogen worden. Wij werken met betrokken natuurliefhebbers, jagers, vissers en wildplukkers, die regelmatig de rente van die natuurlijke rijkdommen oogsten. De passie van deze natuurliefhebbers en liefde voor de natuur willen we graag met u delen en zeg eerlijk, waar kun je nu meer van genieten dan van lekkere en duurzame producten uit de vrije natuur?

Waar staat Hollands Wild voor
Hollands Wild staat voor het voorkomen van verspilling van de natuurlijke rijkdommen en verwerkt deze natuurlijke oogst voor de horeca en vers-speciaalzaak. We willen deze natuurlijke oogst graag herkenbaar en onderscheidend maken van de massa. In de praktijk blijkt dat deze natuurlijke oogst soms nauwelijks of inefficiënt benut wordt en dat is onnodige voedselverspilling van een natuurlijke en duurzame oogst.

Onze Missie
In Nederland wordt 11 miljoen kilo wild gegeten, waarvan maar 10% afkomstig is uit ons land. De overige 90% is geïmporteerd of opgekweekt, terwijl onze eigen natuurlijke bronnen onbenut blijven. We importeren bijvoorbeeld kangoeroevlees uit Australië, terwijl jagers ganzen uit onze Hollandse polders moeten vernietigen. Dat beschouwen wij als voedselverspilling, nog los van het hoge aantal foodmiles dat sommige geïmporteerde producten hebben. Samen met de Nederlandse jagers en wildplukkers willen wij heel Nederland kennis laten maken met een complete reeks van producten uit de lokale natuur. Dus niet alleen ganzen, maar ook andere soorten wild (zoals eenden, hazen en fazanten, zwanen, zwijnen, reeën), vrij groeiende kruiden, groenten, eetbare bloemen en planten, vissen, schelpen enzovoorts. Net als de 'overbodige' ganzen, worden veel van deze natuurproducten niet benut of onterecht als 'afval' bestempeld. Wij willen ze, met respect voor de wet en regelgeving en zonder het natuurlijk evenwicht te verstoren, aan de Nederlandse consument aanbieden.

Deskundige jagers
Wij werken alleen met jagers die goed opgeleid zijn en die onze visie op jagen en duurzaamheid delen. Jagers die met zorg omgaan met hun jachtvelden, die binnen de wet en regelgeving zorgen voor een goed wild-evenwicht en het belang van de samenhang van de natuur zien. Voordat je in Nederland mag gaan jagen moet je eerst een theorie en praktijkopleiding volgen, deze opleiding is breed en gaat niet alleen over jagen maar ook over ecologie, landbouw, wildziekten en sociale omgang. Na de cursus volgt een staats examen, niet slagen is niet jagen.

Ambacht en traditie
Traditioneel wordt wild vooral in de herfst gegeten terwijl de jacht op verschillende soorten wild het hele jaar plaats vindt. Alleen in het voorjaar is de jacht op een laag pitje. Ganzen worden bijvoorbeeld vooral in de zomer geschoten, dit is een mooie vervanging van de tamme eend die dan veel gegeten wordt. Onze natuuroogst wordt op ambachtelijke wijze veelal handmatig verwerkt. De smaakvolle eindproducten ontwikkelen wij samen met de producenten waarmee we nauw samenwerken. Wij kiezen de receptuur die het beste recht doet aan het Hollandse wild.

Producten van Hollands Wild zijn vanaf heden ook te verkrijgen in verschillende webshops. Klik hier voor het hele overzicht.

 

 

hw_kok

Brochure

Formule boerderijwinkel


mockup_pic
Een compleet assortiment duurzame producten van Hollandse
bodem. Met de boerderijwinkel formule van Hollands Wild kiest
u voor het beste van twee werelden. Duurzame producten uit de
Hollandse polders met een écht verhaal en een professionele
uitstraling, dat is wat Hollands Wild u biedt.
In uw boerderijwinkel verkoopt u producten die u zelf teelt of
produceert. Het zijn mooie producten met een écht verhaal waar
u vierkant achter staat! Dat schept precies het vertrouwen waar
de hedendaagse, bewuste consument naar op zoek is. Hollands
Wild stelt u in staat om nog beter op deze vraag in te spelen.

Oorpsong

Hoe komt Hollands Wild aan dat wild?

Hieronder leggen we dat in een kort filmpje uit:
 

Reviews

Wat vinden anderen van Hollands Wild?


Vlees van Hollands Wild is vlees van goede kwaliteit. Regelmatig haal ik een stuk ganzenfilet en elke keer is het weer genieten.Kees van der Linden
Mijn vrouw en ik zijn verzot op de kroketten en bitterballen van ganzenvlees. We schotelen het ook vaak onze gasten voor en die kunnen er niet van afblijven.Sander Verhoeven