INFORMATIE

Hollands Wild gelooft in onze rijk gevarieerde en succesvolle Nederlandse natuur


Van de 11 miljoen kilo aan wild die in Nederland wordt gegeten, is maar 5 procent ook echt afkomstig uit ons land. Het grote merendeel wordt opgekweekt of geïmporteerd, terwijl onze eigen natuurlijke bronnen onbenut blijven. We importeren wild uit andere landen, terwijl jagers ganzen uit onze eigen Nederlandse polders moeten vernietigen. Puur zonde!
Er wordt bruikbaar voedsel verspild terwijl andere producten duizenden kilometers afleggen om in Nederland op een consumentenbord te belanden. Dit kan anders, vinden wij!

Wij willen voorkomen dat de rijkdommen die de Nederlandse natuur te bieden heeft, worden verspild
Hollands Wild staat voor het voorkomen van verspilling van de natuurlijke rijkdommen en verwerkt deze natuurlijke oogst voor de horeca en vers-speciaalzaak. We willen deze natuurlijke oogst graag herkenbaar en onderscheidend maken van de massa. In de praktijk blijkt dat deze natuurlijke oogst soms nauwelijks of inefficiënt benut wordt en dat is onnodige voedselverspilling van een natuurlijke oogst. Want waar kun je nu meer van genieten dan van lekkere, natuurlijke en vrije producten van Nederlandse bodem?

Als natuurliefhebbers werken we samen met andere natuurliefhebbers, jagers, vissers en wildplukkers
De jagers waarmee wij samenwerken delen onze visie op jagen en bronnen uit de natuur. Daarnaast gaan ze met zorg om met hun jachtvelden. Binnen de wet- en regelgeving zorgen ze voor een wild-evenwicht. Ze zien net als wij het belang van de samenhang van de natuur.
In Nederland mag je enkel jagen wanneer je een theorie- en praktijkopleiding hebt gevolgd. Dit is een brede opleiding die ook leert over ecologie, landbouw, wildziekten en sociale omgang.

Maak kennis met wild producten van de Nederlandse polders
Samen met de Nederlandse jagers en wildplukkers willen wij heel Nederland kennis laten maken met een complete reeks van producten uit de lokale natuur: ganzen, eenden, hazen en fazanten, zwanen, zwijnen, reeën, vrij groeiende kruiden, groenten, eetbare bloemen en planten, vissen, schelpen, rivierkreeftjes, enzovoorts. Veel van deze natuurproducten worden niet benut of onterecht als 'afval' bestempeld. Wij willen ze, met respect voor de wet en regelgeving en zonder het natuurlijk evenwicht van de natuur te verstoren, aan de Nederlandse consument aanbieden.
Benieuwd naar hoe Hollands Wild komt aan het wild? In de video hieronder wordt het kort uitgelegd:

Lekker het hele jaar door!
Wild wordt voornamelijk in de herfst gegeten. Dit terwijl de jacht op de verschillende soorten wild het hele jaar door plaatsvindt. De jacht staat alleen in het voorjaar op een laag pitje. Ganzen worden voornamelijk in de zomer geschoten: een mooie een mooie vervanger van de tamme eend die dan veel gegeten wordt. Onze natuuroogst wordt op ambachtelijke wijze veelal handmatig verwerkt. De smaakvolle eindproducten ontwikkelen wij samen met de producenten waarmee we nauw samenwerken. Wij kiezen de receptuur die het beste recht doet aan het Hollandse wild. Daarnaast bieden wij lekkere vleesproducten die makkelijk te bereiden zijn en te combineren zijn met iedere maaltijd. Het hele jaar door!

Producten van Hollands Wild te verkrijgen in verschillende webshops en land- en boerderijwinkels.
Toe aan een assortiment uitbreiding in je winkelfiliaal? Met de boerderijwinkel formule van Hollands Wild kies je voor het beste van twee werelden. Een compleet assortiment natuurlijke producten van Hollandse bodem met een écht verhaal en een professionele uitstraling. Mooie producten met een écht verhaal over passie en liefde voor de natuur is waar de bewuste consument precies naar opzoek is. Met Hollands Wild speel je nog beter in op deze vraag.
Klik hier voor het hele overzicht.

Nieuwsgierig geworden?

hw_kok

Reviews

Wat vinden anderen van Hollands Wild?


Vlees van Hollands Wild is vlees van goede kwaliteit. Regelmatig haal ik een stuk ganzenfilet en elke keer is het weer genieten.Kees van der Linden
Mijn vrouw en ik zijn verzot op de kroketten en bitterballen van ganzenvlees. We schotelen het ook vaak onze gasten voor en die kunnen er niet van afblijven.Sander Verhoeven